Izvor: B92, 22.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja u ponedeljak

Hag -- Suđenje bivšem predsedniku Srbije i SRJ Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom biće nastavljeno u ponedeljak, 25. aprila.

Haški sud je saopštio da bi Milošević trebalo da se tada nalazi u sudnici. Suđenje Miloševiću prekinuto je 19. aprila jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

Inače, suđenje je zbog bolesti optuženog do sada prekidano više od 15 puta. Kardiolozi su ranije utvrdili da on pati od hipertrofije leve srčane pretkomore čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je simptom visoki krvni pritisak. Sudsko veće je Miloševiću 1. septembra prošle godine za branioce Stivena Keja i Džilijan Higins, pošto su kardiolozi utvrdili da on više nije sposoban da se brani sam. Apelaciono veće je, na žalbu optuženog, Miloševiću vratilo pravo da sam vodi svoju odbranu, ali i dozvolilo mogućnost da, ukoliko on bude zbog bolesti trajnije omemogućen da učestvuje u procesu, suđenje bude nastavljeno sa nametnutim braniocem.

Milošević je optužen za zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i genocid u BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.