Izvor: B92, 07.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja šestorici

Hag -- Pred Haškim tribunalom danas se nastavlja suđenje bivšim funkcionerima Srbije i Jugoslavije za zločine na Kosovu.

U Hagu će se pojaviti bivši predsednik Srbije Milan Milutinović i pet suoptuženih za zločine nad kosovskim Albancima u prvoj polovini 1999. Odbrana će nastaviti unakrsno ispitivanje svedoka optužbe Freda Abramsa, koji je kao zvaničnik Hjuman rajts voča bio na Kosovu 1998.

Uz Milutinovića, optuženi su tadašnji potpredsednik Vlade Jugoslavije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nikola Šainović i generali Dragoljub Ojdanić, Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević i Sreten Lukić. Pet tačaka optužnice tereti ih za progon Albanaca na nacionalnoj, verskoj i rasnoj osnovi, višestruka ubistva, masovne deportacije i druga nehumana dela, uključujući prisilno premeštanje civilnog stanovništva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.