Izvor: B92, 09.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Radaku za Ovčaru

Beograd -- Izdvojeno suđenje Saši Radaku za učešće u zločinu na Ovčari nastavljeno je svedočenjem Rajka Drobnjaka.

Drobnjak je svedočio da je optuženi proveo u Vukovaru noć 20. na 21. novembra 1991. godine, kada je na tom poljoprivrednom dobru ubijeno 200 hrvatskih zarobljenika.

Pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, dobrovoljac Jugoslovenske narodne armije Drobnjak rekao je da je njegov saborac Radak (46) oko podneva 20. novembra, na poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednog njemu nepoznatog oficira JNA, otišao sa dvojicom drugova kolima na Ovčaru.

"Nismo ih pitali šta su radili tamo, niti su nam oni to rekli", rekao je Drobnjak, navodeći da se Radak sa još jednim saborcem početkom večeri istog dana vratio u Vukovar, gde je i prenoćio.

Iznoseći svoju odbranu, Radak je rekao da je jednog popodneva sa dvojicom saboraca proveo između 45 minuta i sat vremena na Ovčari, gde nije ulazio u hangar sa zarobljenicima, te se istog popodneva vratio da prenoći u Vukovar, u koji se više nije vraćao otkako je sutradan otišao u Beograd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.