Izvor: B92, 07.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak strajka u skolama - Pen centar podrzao prosvetare

U Srbiji se u utorak nastavio strajk prosvetnih radnika koji zbog niske cene rada traje vec sest nedelja, a u vise od stotinu skola bice nastavljena potpuna obustava nastave zbog neispunjenja strajkackih zahteva, javlja Beta. Nastava je obustavljena na poziv tri od cetiri sindikata prosvetnih radnika koji su organizovali strajk, dok je preko 700 skola nastavilo "zakonski" strajk sa casovima skracenim na 30 minuta. Predstavnici ta tri sindikata izrazili su ocekivanje da ce se u obustavu nastave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narednih dana ukljuciti jos vise skola.

Srpski PEN Centar izrazio je u utorak punu podrsku prosvetnim radnicima u strajku i njihovim zahtevima, a energicno osudio kaznene mere, krsenje sindikalnih prava i pretnje kojima se strajk nasilno razbija, saopstila je ova organizacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.