Nastavak spora između grada i luke Beograd 23. februara

Izvor: Glas javnosti, 20.Jan.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak spora između grada i luke Beograd 23. februara

BEOGRAD - Suđenje u sporu između Grada Beograda i preduzeća "Luka Beograd" biće nastavljeno 23. februara pred beogradskim Višim sudom.

Grad tužbom traži od suda da utvrdi ko ima pravo korišćenja nad zemjištem "Luke Beograd", koja je u vlasništvu preduzeća "Vorldfin" biznismena Mila Beka.

Pravosnažnom sudskom odlukom preduzeću "Vorldfin" izrečena je početkom septembra 2011. godine privremena mera zabrane rasplaganja, opterećenja i otuđenja nepokretnosti na kataskarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << parcelama na kojima se nalazi "Luka Beograd" do okončanja sudskog spora između tog preduzeća i Grada Beograda.

Advokati "Luke Beograd" tvrde da je ništavan ugovor između Grada i tog preduzeća o pravu korišćenja zemljišta iz 1975. godine i da nikada nije stupio na snagu, iako prema njegovim odredbama to pravo pripada Luki.

Oni su najavili da će dostaviti dokaze prema kojima još niz parcela nije u vlasništu Luke već drugih pravnih i fizičkih lica.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.