Nastavak razgovora na FPN-u

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak razgovora na FPN-u

Beograd -- Dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima biće nastavljen danas na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Teme će, i ovog puta, biti mediji i finansiranje izborne kampanje.

Izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, medijator dijaloga, rekao je ranije za Tanjug da će mediji i finansiranje izborne kampanje, zbog osetljivosti, opet biti teme.

Dodao je da su organizatori od političkih stranaka zatražili da pošalju u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pisanoj formi osvrte na dosadašnje preporuke i ocene civilnog društva, kao i svoje predloge.

Prema njegovim rečima, pojedine stranke i vlasti i opozicije su već dostavile svoje predloge, te očekuje da će se pored toga razgovarati i o onome što su predstavile organizacije CRTA, Transparentnost, Novosadska novinarska škola...

Međutim, opozicioni Savez za Srbiju nije promenio odluku i neće danas učestovati na četvrtom razgovoru vlasti i opozicije o izbornim uslovima, a sastanku takođe neće prisustvovati ni predstavnici Demokratske stranke Srbije.

Iz vladajuće koalicije još nema potvrde da će doći na novu rundu dijaloga, ali su nakon poslednje, iz SNS-a poručili da su stranka dijaloga koja je spremna na razgovore.

LDP i LSV potvrdile su dolazak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.