Do 2020. godine 5.203 stana za bezbednjake, prve zgrade već 2019.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2018, 03:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 2020. godine 5.203 stana za bezbednjake, prve zgrade već 2019.

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na leks specijalis u vezi sa izgradnjom stanova po subvencionisanim cenama za pripadnike snaga bezbednosti. Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je danas da Vlada Srbije rešava stambeno pitanje pripadnika snaga bezbednosti koji nije rešavan 30 godina i da će prva 5.203 stana biti izrađena do 2020. godine.

"Od ukupno 5.203 stana, izgradnja 1.578 stanova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz prve faze počinje krajem avgusta, najpre u Nišu ili u Kraljevu”, rekla je Mihajlovićeva u raspravi o amandmanima u Narodnoj skupštini, gde poslanici raspravljaju o 20 zakona. Ona je dodala da stanovi čija će izgradnja biti omogućena donošenjem zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti treba da budu završeni do 2020. godine, a neke zgrade biće završene i u 2019. godini.

Ona je istakla da će izgradnjom stanova za pripadnike Vojske Srbije, policije i BIA biti ne samo rešen problem kojim se niko nije bavio prethodnih 30 godina, već će taj projekat podstaći i rast građevinarstva, obezbediti nove poslove za građevinske firme i domaća mala i srednja preduzeća, a opštinama doneti veće prihode od poreza.

"Za razliku od nekih ranijih godina, kad je Srbija imala najniži bruto domaći proizvod (BDP) i najviše kriminala, sa ovom Vladom Srbija ima rast BDP-a, rast industrijske proizvodnje i smanjujemo nezaposlenost. Zahvaljujući tome, možemo da radimo ovakve projekte”, rekla je Mihajlovićeva.

U prvoj fazi realizacije projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti do 2020, čija je vrednost procenjena na 64,35 miliona evra, biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu.

Od ukupno podnetih 619 amandmana na taj predlog zakona, poslanici su u utorak uveče završili raspravu o 358 amandmana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nastavak rasprave o amandmanima na leks specijalis

Izvor: B92, 23.Maj.2018

Beograd -- Skupština nastavila raspravu o amandmanima na leks specijalis u vezi sa izgradnjom stanova po subvencionisanim cenama za pripadnike snaga bezbednosti...Poslanici su u utorak uveče završili raspravu o 358 amandmana na taj predlog zakona, od ukupno 619 amandmana...Ministar odbrane Aleksandar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.