Izvor: B92, 28.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak procesa "Zvornik"

Beograd -- Pred Većem za ratne zločine Okružnog suda nastavlja se suđenje šestorici optuženih za ratne zločine u opštini Zvornik 1992. godine.

Prvooptuženi, predsednik "privremene vlade" Zvornika Branko Grujić (61), i drugooptuženi, komandant Teritorijalne odbrane Branko Popović (57), izjasnili su se da nisu krivi po optužnici za prisilno iseljavanje 1.822 Muslimana iz sela Kozluk i Skočić 26. jula 1992. godine.

Na početku suđenja 28. novembra prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine Grujić i Popović negirali su da su znali, ali da nisu sprečili zločine u Domu kulture u mestu Čelopek, gde su, prema optužnici, pripadnici jedinice TO "žute ose" tokom maja i juna ubili najmanje 19 iz grupe od 163 zlostavljana Muslimana iz sela Divič.

Dvojica glavnooptuženih negirali su i navode optužnice da su znali, ali nisu sprečili "žute ose" koje su u maju i junu 1992. godine ubili najmanje trojicu Muslimana na lokalitetima "Ekonomija" i "Ciglana".

Optuženi pripadnici "žutih osa" Dragan Slavković (43), Ivan Korać (33) i Siniša Filipović (31) negirali su izvršenje zločina, dok se šestooptuženi Dragutin Dragičević (35) brani ćutanjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.