Nastavak pregovora o upisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak pregovora o upisu

BEOGRAD - Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je da će danas u 13 časova razgovorati sa predstavnicima Ministarstva finansija o predlogu da svi studenti koji su ostvarili 60 bodova, pređu na budžetsko finansiranje.

Obradović je RTS-u potvrdio da je predložio da studentima koji su stekli uslov za upis godine po izmenjenom Zakonu o visokom obrazovanju, a sada nisu na budžetu, bude plaćena školarina za ovu školsku godinu.

O tom predlogu izjasniće se predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studenata, nakon čega će biti održan sastanak s predstavnicima Ministarstva finansija, na kojem će biti donet konačan predlog rešenja tog problema.

Obradović je izrazio nadu da će u Ministarstvu finansija "imati razumevanja za situaciju u kojoj se svi nalazimo".

On je ocenio da su jučerašnji razgovori predstavnika Ministarstva prosvete i studenata Univerziteta u Beogradu pomogli da se sagleda situacija na fakultetima i da će ubuduće biti potreban zajednički rad.

"Pravo na školovanje finansirano iz budžeta utvrđeno je izmenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju i oni koji imaju 42 i više bodova, imaju pravo uslova godine", naveo je Obradović.

Ti studenti ostaće na budžetu, a od samofinansirajućih visokoškolaca na budžetu će biti oni koji budu u okvirima kvote od 20 odsto na osnovu rang liste, koju utvrde fakulteti, dodao je on.

Ministar prosvete je rekao da je trenutno u Srbiji na svim državnim univerzitetima i visokim školama na budžetu više od 100.000 studenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.