Nastavak istrage smrti Majkla Džeksona

Izvor: RTS, 28.Jun.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak istrage smrti Majkla Džeksona

Nezadovoljna informacijama posle prve obdukcije, porodica Majkla Džeksona zatražila novu obdukciju. Informacije dobijene od Džeksonovog lekara pomoći će u daljoj istrazi, saopštila policija. Portparol lekara Korada Mareja kaže da on nije osumnjičeni već svedok.

Porodica Majkla Džeksona zatražila je novu obdukciju povodom njegove nedavne smrti, zato što još uvek imaju određene nedoumice. Prema nekim informacijama, obdukcija je već u toku, ali se mesto gde se obavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drži u tajnosti.

U međuvremenu, policija u Los Anđelesu saopštila je da je obavila "dugačak razgovor" sa ličnim lekarom slavnog pevača Konradom Marejem, koji je bio uz "kralja popa" kada se ovaj onesvestio.

U saopštenju objavljenom u subotu po lokalnom vremenu, dodaje se da je doktor pružio informacije koje će pomoći istrazi.

Portparol doktora Mareja je insistirao da on nije osumnjičeni u ovom slučaju već svedok, i da je tokom jučerašnjeg dana u policiji ispitivan tri sata.

Doktor je pomogao da budu "rasvetljene okolnosti smrti pop ikone i neke nelogičnosti", preneo je britanski medij Bi-Bi-Si izjavu portparola.

Kralj popa Majkl Džekson, koji je prodao najveći broj albuma svih vremena, preminuo je u 50. godini 26. juna u Los Anđelesu.

Obdukcija Džeksonovog tela je obavljena, ali tačan uzrok smrti nije utvrđen.

Patolozi u Los Anđelesu su jedino naveli da nije u pitanju nasilna smrt, ali da će njen tačan uzrok biti poznat za nekoliko nedelja, pošto budu gotove toksikološke analize.

Kao mogući uzrok smrti Majkla Džeksona, nezvanično se navodi preterana količina lekova za umirenje bolova.

Slavni pevač je navodno svakodnevno uzimao injekcije "demerola".

Džekson je unajmio doktora Mareja u maju ove godine da bi ga pratio u London. U britanskoj prestonici, od jula 2009. do marta 2010, trebalo je da održi 50 koncerata za koje je već prodat rekordan broj ulaznica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.