Nastavak isplate nadoknada sudijama

Izvor: RTS, 01.Jul.2010, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak isplate nadoknada sudijama

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila da je Ministarstvo pravde voljno da obezbedi nadoknade sudijama koje nisu reizabrane, dok se postupak ne okonča pred Ustavnim sudom Srbije.

Ministarstvo pravde voljno je da se nađe način za obezbeđenje nadoknade sudijama koje nisu reizabrane, dok se postupak ne okonča pred Ustavnim sudom Srbije, rekla je predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević.

Nažalost, iz ovog su izostavljene sudije koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu izjavile pravna sredstva pred Ustavnim sudom i sudije za prekršaje, rekla je Boljević na konferenciji održanoj odmah nakon sastanka sa ministarkom pravde Snežanom Malović i predsednicom Visokog saveta sudstva Natom Mesarović i saradnicima.

"Mi očekujemo da primamo nadoknadu plate koju smo imali u decembru prošle godine, ali ne želimo da se cenkamo o visini nadoknade", rekla je Boljević i podsetila da se nadoknade za nereizabrane sudije isplaćuju do 30. juna.

Boljević je rekla da su na jutrošnjem sastanku obavešteni da će prilikom razmatanja prijava na konkurs za izbor novih sudija, prvenstveno biti razmatrane prijave sudija čiji su postupci pred Ustavnim sudom u toku.

"Takođe, Visoki savet sudstva prvo će razmatrati svoje rešenje koje se odnosi na prestanak sudijske funkcije za konkretnog sudiju i nakon razmatranja svog rešenja, doneti odluku da li bira sudiju ili ne", rekla je Boljević.

Navela je da je Društvo sudija Srbije ponovo predalo Ministarstvu pravde Predlog zajedničke izjave i da je Ministarstvo pravde voljno da o predlogu razmišlja, ali da, kako je navela, ministarka Snežana Malović neće potpisati tu izjavu.

Takođe insistirali smo da se razmisli kada se budu raspisivali novi konkursi, da li će za sudije koje su radile 20 i više godina važiti pretpostavka stručnosti i osposobljenosti i da li će se birati na prvi put, rekla je ona.

Boljević je navela da je u Ustavnom sudu prispelo 11 novih rešenja Visokog saveta sudstva, iznoseći mišljenje da Ustavni sud pre septembra neće rešavati o žalbama sudija jer se bliži i letnja pauza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boljević: Plata za neizabrane sudije do odluke Ustavnog suda

Izvor: EMportal, 01.Jul.2010

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević rekla je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva pravde i Viskog saveta sudstva dobila uveravanja da će se sudijama čiji su postupci pred Ustavnim sudom u toku obezbediti nadoknada plata sve do okončanja postupka pred Ustavnim...

Nastavak na EMportal...

ISPLATA NAKNADA SUDIJAMA BIĆE NASTAVLJENA

Izvor: Kurir, 01.Jul.2010

BEOGRAD - Ministarstvo pravde voljno je da se nađe način za obezbeđenje nadoknade sudijama koje nisu reizabrane, dok se postupak ne okonča pred Ustavnim sudom Srbije, rekla je predsednica Društva sudija Srbije (DSS) Dragana Boljević...Nažalost, iz ovog su izostavljene sudije koje nisu izjavile...

Nastavak na Kurir...

Nastavlja se isplata naknada sudijama

Izvor: Glas javnosti, 02.Jul.2010, 07:01

BEOGRAD - Ministarstvo pravde voljno je da se nađe način za obezbeđenje nadoknade sudijama koje nisu reizabrane, dok se postupak ne okonča pred Ustavnim sudom Srbije, rekla je predsednica Društva sudija Srbije (DSS) Dragana Boljević...Nažalost, iz ovog su izostavljene sudije koje nisu izjavile...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.