Nastavak aukcije Šarićevih stvari

Izvor: S media, 28.Jun.2010, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak aukcije Šarićevih stvari

Nastavak aukcijske prodaje zaplenjenih stvari odbeglog vodje narko klana Darka Šarića i njegove grupe, na kojoj je država početkom juna inkasirala oko 8,5 miliona dinara, biće održana u sredu, 30. juna, u skladištu Direkcije za oduzetu imovinu na Vilinim vodama, najavio je državni sekretar Slobodan Homen.

Homen je rekao da se novac od prodaje takvih stvari čuva na računu Direkcije za oduzetu imovinu, koja ima pravo da ga koristi, u skladu sa Zakonom, za pomoć socijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << najugroženijim delovima stanovništva.

Državni sekretar Ministarstva pravde je izrazio očekivanje da će i ovog puta biti dobar odziv gradjana za aukciju, kakav je to bio i na prvoj licitaciji, i da će kompletne ponudjene stvari biti prodate.

Na licijaticiji će biti stvari koje nisu prodate na prethodnom nadmetanju koje je održano 8. juna, kada je država inkasirala 8,5 miliona dinara, a procenjena vrednost je bila 4,5 miliona dinara, naveo je Homen.

Prva licitacija je, prema njegovim rečima, išla po rednim brojevima kako je i bila predvidjeno i tada je prodata polovina svih stvari koje su privremeno oduzete.

Homen je istakao da se novac ostvaren prodajom nalazi u režimu privremno oduzete imovine, koja će biti trajno zaplenjena onog trenutka kada i ako sud donese odluku o trajnom oduzimanju.

U ponudi se nalazi luksuzni nameštaj, tehnički uredjaji, bela tehnika, oprema za teretanu i desetine plazma televizora, a najvrednije su zaplenjene u vilama na Tatarskom brdu kod Novog Sada.

Početna cena stvari je oko 20 odsto ispod tržišne vrednosti, a kupac koji da najbolju ponudu biće dužan da licitiranu stvar plati odmah i da je preuzme uz potvrdu koju izdaje Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom.

Direkcija svima koji budu kupili stvari garantuje da će ostati anonimni, odnosno da njihov identitet neće biti otkriven javnosti, a svim zainteresovanim biće omogućeno da sat vremena pre početka licitacije pogledaju stvari koje će biti izložene.

Odluku o prodaji pokretnih stvari donelo je veće posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, kako im ne bi opala vrednost u toku trajanja krivičnog postupka koji je još u fazi optuženja - čeka se da optužnica stupi na pravnu snagu, posle čega će biti zakazano sudjenje Šarićevoj grupi.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.