Nastaće pakao ako se oni ujedine: Al Kaida i ISIS pregovaraju o savezu

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastaće pakao ako se oni ujedine: Al Kaida i ISIS pregovaraju o savezu

Potpredsednik Iraka Ajad Alavi izjavio je da je Islamska država u pregovorima s Al Kaidom oko mogućeg saveza, u trenutku kada se iračke trupe približavaju položajima boraca Islamske države u Mosulu, prenosi Rojters.

Navodi se da je Alavi kazao da je ovu informaciju dobio danas od iračkih i regionalnih kontakata koji su upoznati sa situacijom u Iraku.

Razgovor je sada započeo. Dijalog se vodi između glasnika koji predstavljaju vođu Islamske države Abu Bakra al Bagdadija >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i onih koji predstavljaju vođu Al Kaide Ajmana al Zavahirija.

Islamska država se odvojila od Al Kaide 2014, pa su dve organizacije vodile ogorčenu bitku oko regruta,finansija i uloge predvodnika globalnog džihada.

Navodi se da je Zavahiri javno kritikovao Islamsku državu zbog njenih brutalnih metoda, koje su uključivale odrubljivanje glave, davljenje i spaljivanje.

Prema iračkom potpredsedniku Alaviju, nije jasno na koji način bi Islamska država i Al Kaida mogle da sarađuju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država i Al Kaida u pregovorima oko saveza

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2017

MOSUL - Potpredsjednik Iraka Ajad Alavi izjavio je da je Islamska država u pregovorima s Al Kaidom oko mogućeg saveza, u trenutku kada se iračke trupe približavaju položajima boraca Islamske države u Mosulu, prenosi Rojters...Navodi se da je Alavi kazao da je ovu informaciju dobio danas od iračkih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Irak: Islamska država i Al Kaida u pregovorima oko saveza

Izvor: Blic, 18.Apr.2017, 00:05

Potpredsednik Iraka Ajad Alavi izjavio je da je Islamska država u pregovorima s Al Kaidom oko mogućeg saveza, u trenutku kada se iračke trupe približavaju položajima boraca Islamske države u Mosulu, prenosi Rojters...Navodi se da je Alavi kazao da je ovu informaciju dobio juče od iračkih i regionalnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.