Nasralah: Izrael će srušiti džamiju Al Aksa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasralah: Izrael će srušiti džamiju Al Aksa

TEL AVIV - Vođa libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah upozorio je sinoć da Izrael planira da uništi džamiju Al Aksa u Jerusalimu i da je samo pitanje vremena kada će taj grad pretvoriti u ekskluzivno jevrejski.

Nasralah je u intervjuu televiziji Hezbolaha Al Manar, ocenio da ne postoji stvarni nesporazum između Izraela i SAD.

"Ako SAD zaista žele nešto od Izraela, Amerikanci mogu da sruše Netanijahuovu vladu. Oni mogu da mu kažu: 'Prestaćemo da pomažemo tvoju zemlju'", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Nasralah.

Izrael vidi Jerusalim kao grad za Izraelce, ocenio je lider proiranskog Hezbolaha, tvrdeći da postoji plan za progon muslimana i hrišćana koji u njemu žive i za uništenje verskih simbola, uključujući i hrišćanske crkve.

On je apelovao na Palestince da nastave da se nadaju i veruju, najavivši važnu promenu u skoroj budućnosti na Bliskom istoku.

"Nema budućnosti za Izrael u našem regionu. Postoji jedina opcija na raspolaganju za nas. Apelujem na vas da prigrlite opciju otpora", rekao je Nasralah, naglasivši da će samo otpor spasiti Jerusalim, preneli su izraelski mediji.

On je pozvao na ujedinjene svih palestinskih frakcija, posebno Hamasa u Fataha, da bi "spasili zemlju".

Nasralah je to izjavio na dan kada je Valid Džumblat, istaknuti vođa libanskih Druza i glasni kritičar Hezbolaha i onih koji ga podržavaju, bio u poseti Damasku, u nadi da će se postići istorijsko pomirenje sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom.

Džumblat se oštro okrenuo protiv Sirije, koja podržava Hezbolah, nakon ubistva bivšeg libanskog premijera Rafika Haririja, 2005. godine, i kritikovao tu zemlju i njenog lidera kao odgovorne za to ubistvo. Međutim, posle je govorio da su dobre veze sa Sirijom ključne da se izbegne haos u Libanu i sačuva druska manjina.

Sirija poriče ulogu u ubistvu Haririja. Tribunal koje su osnovale UN 2006 za istragu tog ubistva sada planira da ispita i nekoliko članova Hezbolaha. Nasralah je sinoć reko da je Izrael odgovoran što se ta šiitska organizacija sumnjiči za ubistvo Haririja.

Izraelska vojska ratovala je protiv Hezbolaha više od mesec dana u leto 2006. Širom arapskog sveta Hezbolah se smatra pokretom otpora, ali je, takođe, politička partija koja ima dva ministarska portfelja u vladi jedinstva Saada Haririja, sina ubijenog premijera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nasralah: Izrael će srušiti džamiju Al Aksa

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2010, 07:11

TEL AVIV - Vođa libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah upozorio je da Izrael planira da uništi džamiju Al Aksa u Jerusalimu i da je samo pitanje vremena kada će taj grad pretvoriti u ekskluzivno jevrejski...On je u intervjuu televiziji Hezbolaha Al Manar ocenio da ne postoji stvarni nesporazum između...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.