Nasmejane i srećne sam ih ispratila na reli

Izvor: Blic, 21.Avg.2012, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nasmejane i srećne sam ih ispratila na reli"

- U nedelju sam ih ujutro, nasmejane i srećne, poljubila i ispratila na reli. Moju ćerku i mog sina... Danas ih nemam... Umesto da se radujemo jedno drugom kao uvek, spremamo im sahranu - jecala je juče u porodičnom domu u Bajinoj Bašti, Branka Trišić, majka Jovane (27) i Nikole (30) Trišića, stradalih prekjuče tokom auto-trke na Tari.

Nikola, slabovidi mladić koji je bio vezan za invalidska kolica, i njegova sestra Jovana, student geografije, podlegli su povredama zadobijenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom auto-trke „Tara 2012“ kada ih je, izletevši sa piste, pokosio Branimir Simić, automobilista iz Bijeljine. U istoj tragediji stradao je Dragiša Jakovljević (47) iz Petrovca na Mlavi, dok je njegov sin Stefan (17) prošao sa teškim povredama.

Bajina Bašta je juče tugovala. Gotovo svaki drugi meštanin, koji je prošao centrom grada, nosio je crninu i pognute glave išao ka porodici Trišić, ili se otuda vraćao.

Na ulazu u zgradu i na stepeništu rođaci i komšije, svi sa rukama u šakama.

- Ne umete vi, ne postoje te reči kojim bi se opisala ljubav koja je vladala u toj porodici. Oca, Marka, vest o pogibiji dece dočekala je u Rusiji gde je radio, izdržavao bolesnog sina i ćerku studentkinju. Danas bi trebalo da pristigne - ispričaše nam komšije.

Neutešna Branka smogla je snage da ispriča o svojoj deci.

- Jovana je došla iz Beograda samo da bi brata odvela na trke. Završavala je studije, u septembru je trebalo da diplomira, posle je htela da se uda. Nikola je živeo za automobilizam, za relije. Pet puta je, moj nesrećnik, išao na operacije. Lečili su mu i noge i oči - uspevala je da izusti.

Prisetila se nedelje, trenutaka koji su je zauvek zavili u crno.

- Čula sam sanitet koji je protutnjao prema Tari. Osetila sam tugu i jezu. Da li je to majčinski instinkt, tek bila sam ubeđena da se nešto dogodilo mojoj deci. Zvala sam Jovanu, ali se nije javljala. Odmah sam okrenula i Nikolu. Na moj poziv odgovorio je nepoznat, muški glas: „Gospođo, sin vam je povređen“. Odmah sam pošla u Užice, došla u bolnicu - jadala nam se Branka Trišić.

Dragiša je bio zaljubljen u auto-trke

Petrovac na Mlavi - U kući Dragiše Jakovljevića (47), iz sela Ranovac kod Petrovca na Mlavi, juče su se okupili prijatelji, komšije i rodbina. Supruga Javorka koja je protekle noći stigla iz užičke bolnice priča da supruga još nije videla, ali da ga je prepoznala po šortsu.

- Niko iz obezbeđenja nije hteo da nam javi ko je povređen. Govorila sam da mi je na tom delu bio suprug i sin, ali niko nije hteo ništa da nam kaže, samo su nas gurali. Pomogao mi je prijatelj iz Bajine Bašte koji mi je rekao da su Dragiša i njegov sin povređeni. U bolnici u Užicu čekala sam dva sata i uspela da pronađen sina Stefana. On je u svesnom stanju, iako ima više povreda na glavi, i sa njim sam pričala. Rekao mi je da je tata bio ispred njega i da ga je neko gurnuo u momentu kada je auto izleteo sa staze i krenuo na njih, ali ne zna ko je to bio. Možda je to bio njegov otac ili neko drugi, ali je njemu spasen život. Supruga sam prepoznala po šortsu u bolnici. Bio je sav krvav. Mnogo mi je teško, ali supruga neću da sahranim dok Stefan ne izađe iz bolnice. Još nisam ni njegovo telo preuzela i danas idem u Užice - priča Javorka dok rukom briše suze.

Zoran Strainović, koji je sa Dragišom bio na Tari, priča da je on bio pasionirani ljubitelj auto-trka. [S. Mirković]

Povezane vesti: Određen pritvor od 30 dana organizatorima trke na Tari Izbegnuta još veća tragedija na reliju: Majke sa decom se gurale kraj staze Stravičan snimak trenutka kada reli vozač uleće u publiku (VIDEO) Reli vozač uleteo u publiku: Troje preminulo, uhapšene tri osobe

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.