Nasilni Đilasovci LOMILI SKUPŠTINU GRADA, a samo je zahvaljujući policiji sprečena veća KATASTROFA: Veče koje Srbija ne sme da zaboravi

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 16:46

Nasilni Đilasovci LOMILI SKUPŠTINU GRADA, a samo je zahvaljujući policiji sprečena veća KATASTROFA: Veče koje Srbija ne sme da zaboravi

Huligani su sprečeni u svojim namerama

Posle gradskih i parlamentarnih izbora koji su u Srbiji održani 17. decembra 2023. godine, a na kojima je ubedljivu pobedu odnela lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", odmah su počele da pristižu žalbe opozicije koja je do nogu poražena na svim nivoima.

Nekoliko dana potom, kada su RIK i GIK potvrdili pobedu liste koju je predvodio predsednik Srbije Aleksandar Vučić izbili su nasilni incidenti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i pokušaj upada huligana orkestriranih od strane opozicionih lidera u istorijsko zdanje Starog dvora, odnosno Gradske skupštine.

Naime, deo opozicionih predstavnika predvođen liderima "Srbije protiv nasilja" pokušao je da izvrši nasilan upad u gradsku skupštinu. Demonstranti koje su okupili predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" pokušali su da na silu upadnu u Skupštinu grada Beograda, a MUP je krenuo u akciju hapšenja osoba koje su izazvale nerede.

Uhapšeno je ukupno 38 osoba koje su izazivale nerede ispred gradske skupštine u Beogradu uveče dana 24. decembra 2023. godine. Više policajaca koje je obezbeđivalo skupštinu grada je tom prilikom povređeno, a naneta je i velika materijalna šteta istorijskom zdanju Starog dvora gde je skupština smeštena.

Zahvaljujući policiji koja je čuvala skupštinu, sprečena je veća katastrofa, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom izjavio da su ovakve scene nasilja i nereda orkestriranog od strane opozicije neprihvatljivi i nedopustivi i da će svi izgrednici koji su tog dana uništavali skupštinu i povređivali policajce biti kažnjeni.

Među liderima Đilasove opozicije tu su se našli Vladimir Obradović, Miloš Parandilović, Srđan Milivojević, Miroslav Aleksić, Biljana Stojković i još mnogi drugi. Oko 20 časova došlo je do fizičkog sukoba između učesnika skupa. Demonstranti su ispred vrata izgurali lice, koje je pokušalo da ih odvrati od nasilnog upada u Gradsku skupštinu.

Okupljeni su lomili vrata Skupštine grada i razbijali prozore raznim metalnim predmetima i kamenicama. Na kraju je, zahvaljujući brzoj reakciji policije izbegnuta katastrofa i kordon policije je uspeo da rastera nasilne demonstrante.

Ovim je država još jednom pokazala da se nezadovoljstvo ne može i ne sme iskazivati kroz nasilje i rušenje grada i gradskih znamenitosti, niti povređivanjem ljudi koji osiguravaju bezbednost građana naše zemlje.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.