Nasilje, nezaposlenost i rad na crno - problemi sa kojima se suočavaju mladi (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 15:07

Nasilje, nezaposlenost i rad na crno - problemi sa kojima se suočavaju mladi (AUDIO)

Skoro 87 hiljada mladih je nezaposleno, a zabrinjava veliki broj onih koji rade na crno – pokazuje godišnji izveštaj Krovne organizacija mladih Srbije, objavljen na Međunarodni dan mladih. Nasilje je takođe jedan od problema kojima su mladi izloženi – svaka peta osoba doživela je seksualno nasilje, od kojih je svaka četvrta ženskog pola.

Razlog zašto je više od polovine mladih spremno da ode iz zemlje jesu viši životni standard i dostojanstveniji život - pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Srbiji.

Generalna sekretarka KOMS-a Miljana Pejić kaže da su mladi najmanje saglasni sa tvrdnjom da su najobrazovaniji i najelitniji deo društva, a najviše saglasni da se u inostranstvu znanje više ceni.

Pejić kaže da je istraživanje pokazalo porast nasilja - fizičkom je izloženo 40 odsto mladih, verbalnom 73, digitalnom 43 i seksualnom 17 procenata.

Zainteresovanost za politička dešavanja raste sa brojem godina i stepenom obrazovanja, ali skoro 80 odsto mladih smtara da ne može da utiče na političke odluke – pokazuje istraživanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.