Nasilje nad životinjama: Ima li rešenja? VIDEO

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 21:14

Nasilje nad životinjama: Ima li rešenja? VIDEO

Uhapšena je žena koja je krvnički ubila psa u svom dvorištu. Da li je javnost u manjim sredinama dovoljno upućena o tome kako treba brinuti o životinjama?

Snimak koji je osvanuo po svim društvenim mrežama i medijima je veoma uznemiravajućeg sadržaja.

Marina Mančev iz Dimitrovgrada je na monstruozan način usmrtila psa, zbog čega je i uhapšena.

Ovo nije prvi slučaj okrutnosti koje ljudi čine nad životinjama. Dešavalo se da i sami vlasnici presude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojim psima i kućnim ljubimcima, na veoma užasne načine. Presecanjem glave sekirama, polivanjem benzinom.

Ipak postoje i oni koji rade na tome da se položaj životinja popravi u svim opštinama Beograda ali i šire.

Prva organizacija za spasavanje životinja iz kritičnih situacija u našoj zemlji i opština Stari grad organizovale su prvi sastanak opštinskog "Enimal reskju" tima na kojem su bili predstavljeni planovi i aktivnosti iz ove oblasti.

"Enimal reskju" tim postaraće se da deca od malih nogu stvaraju empatiju prema životinjam i da brinu o njima. Takođe pokušaće da utiču i na sve ostale građane da skupljaju za svojim ljubimcima kako bi bilo što manje minskih polja na ulicama.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.