Naši lepe plakate protiv B92, NVO

Izvor: B92, 06.Apr.2013, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naši" lepe plakate protiv B92, NVO

Beograd -- Organizacija SNP "Naši" ponovo lepi plakate u više gradova Srbije protiv B92 i NVO. B92 će ove činjenice priložiti uz dopunu prijave koju je ranije podnela.

Podsetimo, B92 je već ranije podnela krivičnu prijavu protiv SNP "Naši". "U pitanju je krivično delo rasna i druga diskriminacija, st. 2 koji predviđa proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi. Za sada je predmet u Višem javnom tužilastvu", saopštio je advokatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim B92.

Organizacija SNP "Naši" sprovela je novu akciju lepljenja plakata u više gradova Srbije, na kojima se navodi da nevladine organizacije i B92 otvoreno i javno podrivaju Ustav Srbije, nekažnjeno krše zakone i rade na razbijanju države Srbije.

Akcija SNP "Naši" je, kako se navodi, organizovana u Beogradu, Zemunu, Mladenovcu, Obrenovcu, Arandjelovcu, Novom Sadu, Bogatiću i mnogim drugim gradovima.

Na plakatu i lecima velikim slovima piše "Koga treba zabraniti?", a u daljem tekstu je niz pitanja i odgovora koji daju "jasnu sliku i paralelu" o delovanju SNP Naši i delovanju, kako se navodi, "plaćeničkih nevladinih organizacija, kao i fotografije Verana Matića, Nataše Kandić, Miljenka Derete, Sonje Biserko, Ivana Vejvode i Vladimira Todorića".

Ova desničarska organizacija, čiji rad je bio pod znakom pitanja jer je zahtevana njena zabrana, tvrdi da je reč o ljudima koji su već godinama "lobisti interesnih grupa" koje, kako se navodi, rade na propagiranju nezavisnosti lažne države Kosovo i na višestrukim razbijanjima države Srbije.

Ustavni sud odbacio je predlog za zabranu SNP "Naši".

Lider DS Dragan Đilas, LDP i LSV osudili su najnovije pretnje medijima i nevladinim organizacijima i traže hitnu reakciju državnih organa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Naši" lepe plakate protiv B92 i NVO

Izvor: Radio 021, 06.Apr.2013

Organizacija SNP Naši ponovo danas lepi plakate u više gradova Srbije protiv B92 i NVO sektora.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.