Naši: Ustavni sud da presudi ko deluje protivustavno

Izvor: Press, 15.Jan.2013, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši: Ustavni sud da presudi ko deluje protivustavno

"Obraćamo se i tužilaštvu i Ustavnom sudu Srbije da što pre pokrenu postupak protiv SNP Naši i organizacija i medija sa spiska stranih, kako bi se razrešilo pitanje koje organizacije u Srbiji vrše protivustavno delovanje i kako bi za to snosile zakonske posledice", navodi se u saopštenju informativne službe SNP Naši.
Oni su naveli i da su dokazi koje su već dostavili tužilaštvu i "više nego dovoljni i jasni da ceo niz nevladinih organizacija bude zabranjen i kažnjen zbog podrivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ustavnog poretka i teških krivičnih dela govora mržnje i diskriminacije".
Taj pokret pozvao je i sve medije, nevladine organizacije i javne ličnosti koje se nalaze na spisku "na javni dvoboj", kako bi javnost prosudila ko iznosi neistine i da li su infomacije sa spiska tačne ili ne.
U Aranđelovcu, Novom Sadu, ali i drugim gradovima Srbije osvanuli su plakati sa spiskovima "antisrpskih medija i nevladinih organizcija finansiranih od zapanih obaveštajnih službi".
Na spisku se nalaze listovi "Blic", "Danas", "Vreme", "Republika", zatim B92, "Peščanik", NUNS, Fond za humanitarno pravo, "Žene u crnom", Centar za kulturnu dekontaminaciju, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava.
Tu su i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava, Fondacija egzit, Autonomni ženski centar, Rekonstrukcija ženski fond, Beogradski centar za ljudska prava, Amnesti internešnal, Građanska inicijativa, Kvirija Centar, Gej strejt Alijansa, Dokukino.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.