Naš fotograf skinuo Irinu

Izvor: Blic, 26.Avg.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naš fotograf skinuo Irinu

Ruska manekenka Irina Šajk, koja je već neko vreme u vezi sa portugalskim fudbalerom Kristijanom Ronaldom, osvanula je u izazovnom i obnaženom izdanju na naslovnici novog broja magazina „GQ“. Ono što je posebno zanimljivo je da je fotograf koji je skinuo Ronaldovu devojku Dušan Reljin srpskog porekla.

Provokativne fotke Irine Šajk poslednje su u nizu koje je Dušan Reljin uradio u svojoj dugoj i bogatoj karijeri, a među zvezdama koje su stajale pred njegovim objektivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su i Džulija Roberts, Dženifer Hadson, Kirsten Danst, Šarliz Teron, a što se tiče slavnih manekenki, dovoljno je reći da je malo vrhunskih modela današnjice sa kojima nije sarađivao. Ipak, Dušanovo poreklo, život i odrastanje podjednako su zanimljivi, uzbudljivi i šaroliki kao i njegov portfolio. Naime, Reljin je rođen u Srbiji, a pre nego što se latio fotoaparata odlično je baratao teniskim reketom, kojim se čak i profesionalno bavio sve do trenutka kada ga je povreda kolena definitivno udaljila sa terena. Tokom detinjstva i mladosti često se selio, živeo je u Australiji, Norveškoj, a zatim otišao u Njujork. U jednom intervjuu objasnio je kako je to uticalo na njegov karakter i formiranje umetničkog izraza.

- Ono što je lepo u celoj toj priči je da zbog toga postajete otvorenija osoba. Prihvatate stvari brže i brže se adaptirate na druge kulture. Kao dete sam živeo i u Australiji, pa mi je vrlo teško da identifikujem odakle tačno potičem. Srpska strana je veoma duboko usađena u meni, ali je fino izbalansirana sa veoma mekanom norveškom stranom. Sve ovo definitivno pomaže kreativnost, budući da te poreklo i istorija određuju kao osobu, što ti omogućava da sebe tumačiš i izražavaš na jedinstven način - objasnio je Reljin, koga u modnoj industriji ocenjuju kao jednog od najperspektivnijih fotografa.

Kao razlog zašto se opredelio za modnu fotografiju Dušan navodi slobodu da se kroz saradnju sa dizajnerima, stilistima, šminkerima i modelima ispriča priča o savremenom društvu. Iako ga snimanja često vode na zanimljive i udaljene lokacije, Reljin je uspešan i kao suprug i otac troje dece.

Sjajna biografija

Lista modnih kuća sa kojima je Reljin do sada sarađivao je impozantna, a u njegovoj biografiji se između ostalih izdvajaju kampanje za „Lancome", „Estee Lauder", „Rimmel", „Sony Music", „Yves Saint Lauran", „Virgin Records"... Njegove fotografije krasile su sve poznate modne časopise „Elle", „Vogue", „Numero", „V Magazine"...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.