Narodna stranka osudila proglašenje nezavisnosti Katalonije

Izvor: RTS, 27.Okt.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka osudila proglašenje nezavisnosti Katalonije

Narodna stranka na čijem je čelu Vuk Jeremić je "u potpunosti" osudila jednostranu deklaraciju nezavisnosti, koju je usvojila Skupština Katalonije.
"Narodna stranka izražava bezrezervnu podršku španskoj vladi u njenim nastojanjima da zaštiti ustavni poredak i teritorijalni integritet kraljevine Španije, u skladu sa članom 155. njenog Ustava, koji garantuje nedeljivo jedinstvo španske nacije, 'zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nedeljive otadžbine svih Španaca'", navodi se u saopštenju.
Ova stranka je pozvala sve aktere u Kataloniji i Španiji da međusobne političke razlike prevaziđu na miran način i u okviru vladavine zakona.
To je, kako se navodi, "jedini put za povratak stabilnosti i ustavnog poretka".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.