Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka: Predloženim zakonom o poreklu imovine, vlast Srbije legalizuje krađu

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da vlast Srbije predloženim Zakonom o utvrđivanju porekla imovine, za koji najavljuje da će biti usvojen u decembru, pokušava da "legalizuje krađu i obesmisli utvrđivanje porekla imovine".

"Umesto da država ima nultu toleranciju na nezakonito stečenu imovinu, ona funkcionerima i sa njima povezanim licima, kao i onima koji su zloupotrebom došli do bogatstva, zakonom omogućava da tu imovinu sada legalizuju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tako što će platiti porez“, rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da to znači da će neki funkcioner, ako je nezakonito stekao imovinu u iznosu od 100 miliona evra, po ovom zakonu morati da vrati u budžet 75 miliona, a ostaće mu 25 miliona.

Zakon, kako je naveo Jovanović, predviđa proveru imovine tek od 2007. godine, a ogroman deo privatizacija je tada već bio završen i akumuliran je prvobitni sumnjivi kapital.

"Narodna stranka se zalaže za proveru imovine svih vršioca javnih funkcija i sa njima povezanih lica od 1990. godine i oduzimanje imovine čije poreklo ne može da se dokaže, kao i za uvođenje nezastarivosti za sva krivična dela proistekla iz procesa privatizacije ili dela u kojima je došlo do zloupotrebe ili ostećenja javnih fondova", rekao je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.