Narodna: Predat zahtev za OEBS; Obradović: Ne razumem...

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna: Predat zahtev za OEBS; Obradović: Ne razumem...

Narodna stranka je predala predsednici Skupštine Maji Gojković zahtev da se pozove puna posmatračka misija OEBS-a na beogradske i moguće parlamentarne izbore.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, zahtev je podneo potpredsednik te stranke Nikola Jovanović, koji je tom prilikom rekao da je ta stranka angažovana na dva fronta.

"Prvi je da građanima ponudimo jasan program kako da se izvučemo iz ekonomskog i civilizacijskog bezdana u kome smo se našli. Drugi je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da obezbedimo minimum fer i poštenih izbornih uslova, kako se narodna volje ne bi krivotvorila. Jedno bez drugog ne ide”, rekao je Jovanović.

Zahtevom se, kako je naveo, od vlasti traži da omogući dolazak pune delegacije OEBS-a već prvog dana od raspisivanja izbora.

“Narodna stranka smatra da je nesmetan rad ove posmatračke misije jedan od preduslova regularnosti izbora“, naveo je Jovanović.

Šef poslaničkog kluba Dveri Boško Obradović izjavio je da ne razume zašto je OEBS tema delu opozicije, kada je ta organizacija na dan predsedničkih izbora rekla da je sve prošlo regularno, a nije sređivanje biračkog spiska I sloboda medija.

Obradović je na konferenciji za novinare u parlamentu istakao da je prava tema kako da opozicija zajedno natera vlast da sredi birački spisak i oslobodi medije.

Kaže da su na taj zahtev Dveri odgovorili predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik Istočne Srbije Dragan Todorović i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, a još uvek se čekaju odgovori ostalih opozicionih stranaka i pokreta kojima je on upućen.

On je rekao da su Dveri pokrenule novi sajt pod imenom “Dveriliks” koji će na jednom mestu sabirati sve informacije do kojih dolazi “antikorupcijski tim” pokreta u borbi protiv kriminala i korupcije u vrhu vlasti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Deo opozicije predao zahtev Skupštini Srbije za prisustvo OEBS na izborima

Izvor: Blic, 15.Nov.2017

Narodna stranka danas je, zajednički sa, kako se navodi, "svim autentičnim opozicionim organizacijama", predsednici Narodne skupštine Maji Gojković predala zvanični zahtev da se pozove puna posmatračka misija OEBS-a na predstojeće beogradske i eventualne parlamentarne izbore...Kako je saopšteno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.