Narod će morati da KORISTI ZDRAV RAZUM DŽONSON PRESEKAO: Britanija ublažava mere protiv korone!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2020, 16:56

"Narod će morati da KORISTI ZDRAV RAZUM" DŽONSON PRESEKAO: Britanija ublažava mere protiv korone!

Premijer Velike Britanije najavio je da je ponovno otvaranje pabova, restorana i hotela u Engleskoj

Premijer Velike Britanije Boris Džonson najavio je značajno ublažavanje vanrednih mera u Engleskoj, koje su uvedene zbog virusa korona.

On je u obraćanju Parlamentu Velike Britanije rekao da je ublažavanje mera moguće usled pada broja novozaraženih i verovanja da nema rizika od drugog vrhunca zaraze.

- Broj novozaraženih opada za dva do četiri odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svakog dana - istakao je Džonson.

Džonson je naglasio da je pandemija ostavila trajne ožiljke i da žali za svima koji su preminuli.

- Mada ostajemo na oprezu, ne verujemo da postoji rizik od drugog vrhunca zaraze koji bi mogao da u većoj meri optereti Nacionalnu zdravstvenu službu - dodao je Džonson.

moguće početkom sledećeg meseca, nakon što se ublaži pravilo o društvenoj distanci i razmaku od jednog metra među ljudima.

Džonson je napomenuo da se ublažavanjem mera fizičkog distanciranja može nastaviti rad mnogih firmi od 4. jula.

Britanski lider je rekao da se ne mogu sva ograničenja odjednom ukinuti i da će narod morati da ostane na oprezu i koristi zdrav razum.

Velika Britanija jedna je od najugroženijih zemalja u svetu tokom panedmije virusa korona kada se radi o broju preminulih, ali je primetan pad dnevnog broja smrtnih slučajeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.