Narod Njegoša ne može da izgubi

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Narod Njegoša ne može da izgubi"

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da Srbi u Crnoj Gori mogu da budu u krizi i da se zbune, ali ne mogu da izgube, iako se na tom prostoru pokušava stvoriti novi jezik i neki novi čovek–hibrid.

"Stvara se dukljansko-montenegrijski čovek koji nikada, čak ni u komunističko doba nije postojao. To je neki hibrid koji je tu sada realnost, nastao iz raznih komponenti o čemu treba da se priča", rekao je mitropolit Amfilohije Srni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i poručio da je to ono protiv čega se kao hrišćanin buni.

On je ukazao na odnos sadašnje crnogorske vlasti prema srpskom narodu, pismu i svemu onom, kako kaže, na osnovu čega je postala Crna Gora, oblikujući se i formirajući jednim novim kalupom.

"Sadašnja vlast u Crnoj Gori je nastavak prethodne vlasti. To su ljudi koji su izašli iz 'brozovog šinjela' i koji su zadojeni onim što je naš književnik Miodrag Bulatović rekao 'brozomorom', samo što to menja svoje forme. Tada je to bilo usmereno na 'zlatno tele' boljševičko u Moskvi, a sada je to 'zlatno tele' u Briselu", istakao je mitropolit Amfilohije.

Prema njegovim riječima, oni koji su se do juče klanjali tom "zlatnom teletu" boljševičkom, sada su se usmerili na drugu stranu - vraćajući, navodno, neku vrstu identiteta Crne Gore.

"Ali ne vraćajući se onoj Crnoj Gori kakva je bila na vrhuncu istorijskog postojanja za vreme kralja Nikole, nego stvaraju jednu drugu po svom liku u svim oblastima života", rekao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski ističe da se sadašnja Crna Gora oblikuje kalupom plemenskim, ideološkim, partijskim, dukljanskim, briselskim i globalističkim, dodajući da to nije Crna Gora njegovog oca i majke, ni ona koja ga je rodila. "Zbog svega toga što se dešava, imam pravo da se pobunim, ali ne samo sebe radi, nego i radi Crne Gore", poručio je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.