Nariškin susretom sa parlamentarcima počeo posetu Srbiji

Izvor: Blic, 05.Maj.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nariškin susretom sa parlamentarcima počeo posetu Srbiji

Beograd - Predsednik ruske državne Dume (donjeg doma parlamenta) Sergej Nariškin dvodnevnu posetu Beogradu počeo je danas susretom sa srpskim parlamentarcima, a na ulazu u Dom Narodne skupštine dočekala ga je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Nariškin će tokom boravka u Srbiji razgovarati sa srpskim zvaničnicima i učestvovati u naučnim skupovima povodom 100. godišnjice početka Prvog svetskog rata, a susret sa parlamentarcima je prvi u nizu.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gojkovićeve, gosta iz Rusije dočekali su i potpredsednik parlamenta Igor Bečić, predsednica Odbora za spoljne poslove Irena Vujović, Aleksandra Tomić, Zoran Babić, Milovan Drecun, Dragomir Karić i drugi.

Nariškin, koji je i predsednik ruskog Državnog Odbora za obeležavanje 100.godišnjice Prvog svetskog rata, tokom dana će u Rektoratu Beogradskog univerziteta otvoriti rusko-srpski okrugli sto "Istorija i pouke svetskih ratova", u kojem će uzeti učešće istoričari, politikolozi i zvaničnici iz Rusije i Srbije, predstavnici NVO.

Drugog dana posete, u hotelu "Hajat" otvoriće forum "Balkanski dijalog 2014" na kojem će biti reči o poukama svetskih ratova za međunarodnu bezbednost i medjunarodnu saradnju, kao i o uspostavljanju uzajamnog poverenja i dijaloga u svojstvu preduslova za izlaz iz globalnih kriza.

Planirano je da predsednik ruske Dume tokom posete položi vence na spomen Groblju oslobodiocima Beograda, na spomenike ruskim i srpskim vojnicima - junacima Prvog svetskog rata na Novom groblju i na Spomenik žrtvama NATO bombardovanja 1999.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Dume sa srpskim parlamentarcima

Izvor: RTS, 05.Maj.2014

Susretom sa srpskim parlamentarcima, predsednik ruske državne Dume (donjeg doma parlamenta) Sergej Nariškin započeo dvodnevnu posetu Beogradu. ..Nariškina je na ulazu u Dom Narodne skupštine dočekala ga je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, prenosi Tanjug...Tokom boravka u Srbiji, Nariškin...

Nastavak na RTS...

Nariškin: Spriječiti nove sukobe na osnovu pouka iz istorije

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2014

BEOGRAD - Srpski i ruski narod su se više puta zajedno borili za slobodu i prava i naša saradnja nikada nije bila pod znakom pitanja, a sada je najvažnije da sačuvamo svijet od novih sukoba oslanjajući se na istorijske pouke, poručio je danas u Beogradu predsjednik ruske Državne dume Sergej Nariškin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.