Izvor: B92, 11.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naredne nedelje poznate sve optužnice

Beograd, Sarajevo -- Tužilaštvo Haškog tribunala pripremilo još šest optužnica za prostor SFRJ, kaže Rasim Ljajić.

"Znam da će biti jedna optužnica za naše državljane, jedna za Kosovo, jedna za Makedoniju i, pretpostavljam, tri ostale za prostor Hrvatske i Bosne. Treba sačekati verovatno kraj naredne nedelje, sve istrage su završene, optužnice podignute, sud u Hagu treba te optužnice da potvrdi i biće jasno o kome se radi", rekao je predsednik Nacionalnog saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za saradnju s Haškim sudom.

Ljajić dodaje da se, posle provera koje su izvršene, ne može tvrditi da je najveći broj od dvadesetak haških begunaca na teritoriji SCG.

Ratko Mladić bio u Han Pijesku?

Predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun tvrdi da se u leto prošle godine Ratko Mladić skrivao u podzemnim vojnim objektima u Han Pijesku u Republici Srpskoj. Ešdaun je televiziji Federacije BiH ispričao da je video tajne dokaze koji potvrđuju da se Mladić skrivao u Han Pijesku, ali da ti dokazi neće biti dostavljeni institucijama BiH.

Istražni tim Ministarstva obrane BiH zaključio je u ponedeljak da ne postoje dokazi da je Vojska RS naredila skrivanje Mladića u podzemnim vojnim objektima u blizini Han Pijeska.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.