Naređenje Asanžu, ako o mački ne bude vodio računa...

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naređenje Asanžu, ako o mački ne bude vodio računa...

London -- Osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu naređeno je da ne pominje teme koje bi mogle da ugroze diplomatske interese Ekvadora, saznaje sajt "Kodigo vidrio".

Sajt je objavio memorandum od devet strana u kome se navodi da je Asanžu zabranjeno da se meša u unutrašnje poslove drugih država, prenosi AP.

U objavljenom dokumentu Asanžu je takođe naređeno da vodi računa o čistoći u ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj se nalazi već šest godina, zaprećeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da će mu mačka biti oduzeta ako o njoj ne bude vodio računa.

Agencija AP napominje da nisu uspeli da odmah utvrde verodostojnost dokumenta, ali podsećaju da je sajt do sada objavljuvao autentične insajderske dokumente ambasade u Londonu.

Ministarstvo spoljnih poslova Ekvadora i Asanž nisu odgovorili na zahtev za komentar agencije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.