Napustio nas je ČUVENI VODITELJ RTS-a, a malo ko zna da je on napisao NAJLEPŠU PESMU NAŠEG DETINJSTVA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napustio nas je ČUVENI VODITELJ RTS-a, a malo ko zna da je on napisao NAJLEPŠU PESMU NAŠEG DETINJSTVA! (VIDEO)

Voditeljska legenda Radio i TV Beograda Svetislav Sveta Vuković preminuo je  u 83. godini.

Bio je poznat po brojnim emisijama, ali i kao autor tekstova za poznate pesme kao što su "Ljubav je samo reč", "Odiseja", "Kad bih znao da je sama", "Pozdravite moga tatu".

Njegove pesme objavljene su u antologijama poezije za decu Srbije i Crne Gore. Sa deset pesama zastupljen je i u antologiji "Ljubav je samo reč" (po njegovoj čuvenoj pesmi), u kojoj su najlepše ljubavne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pesme koje su komponovali najpoznatiji jugoslovenski autori ove vrste muzike.

- Vojkan Borisavljević me pozove i kaže: "Sedim u Skadarliji s Grkom koji je direktor i vlasnik jednog festivala. Traži, koliko sutra, da napišemo pesmu koja će da ide na Evroviziju. Piši." - ispričao je u jednoj emisiji Sveta Vuković.

- Sednem u autobus i razmišljam šta bi bilo dobro. Da bude i grčko i svetsko, i pomislih - "Odiseja". Pisao sam je na kolenima, na parčetu papira. Pošaljem mu je, a on me zamoli da je pošaljem Grku poštom. Nisam znao da se pošta za inostranstvo ne zatvara. I... nikada nije stigla. Javimo Miši Joviću, koji je otišao u Nemačku da pravi međunarodnu karijeru, i kažemo da će to da ide na Evroviziju. A on će: "Pa da prođem kao Sabahudin (Kurt). Da budem poslednji. Ja više nisam Miša Jović, ja sam Leo Martin. Doviđenja." Ali.... ostalo već znate - ispričao je Vuković.

Pogledajte rezultate

STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.