Napredak u radovima na Koridoru

Izvor: RTS, 29.Jul.2011, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak u radovima na Koridoru

Svetska banka pozitivno ocenjuje tok izgradnje obilaznice oko Dimitrovgrada, na istočnom kraku Koridora 10. Na tom delu puta teren je veoma težak, kaže direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu.

Direktorka Svetske banke zadužena za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž pozitivno je ocenila tok radova na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10. Armitidž je istakla da se od aprila 2010, kada su počeli radovi na izgradnji obilaznice, "može >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << videti sjajan napredak".

"Znamo da su u Srbiji ljudi nestrpljivi za izgradnju ovog važnog puta i da hoće, zbog velike količine novca koji se ulaže, da odmah vide rezultate," rekla je Armitidž.

Ona je rekla da je na tom delu Koridora 10 veoma težak teren, pa su morali da budu obavljeni obimni pripremni radovi.

Armitidž je istakla da je za Srbiju veoma važno da bude izgrađen put na Koridoru 10, jer će zbog toga biti jeftiniji transport, što će uticati na to da domaća privreda postane konkurentnija i obezbediti jeftiniji izvoz i uvoz.

"Građani Srbije će moći brže i bezbednije da putuju, pošto će biti smanjen i broj saobraćajnih nezgoda", rekla je Armitidž.

Svetska banka kreditira radove na izgradnji Koridora 10 sa ukupno 275,2 miliona evra. U preduzaćima "Koridori Srbije" i austrijskoj "Alpini" kažu da će trasa obilaznice oko Dimitrovgrada sa sedam mostova biti završena do maja 2012. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.