Napravljena zdrava čokolada koja ne goji?

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljena zdrava čokolada koja ne goji?

Naučnici su konačno omogućili nov način konzumiranja čokolade u formi tableta za koje tvrde da su zdrave, a pritom i ne goje.

Oni veruju da ekstrakt kakaa koji uključuje i jedinjenje flavanola poboljšava cirkulaciju i održava srce zdravim.

Proizvođači slatkiša prave još ovih suplemenata sa dodatkom flavanola, a vodeći svetski proizvođač čokolade, Beri Kalebot planira da u prodaju pusti i flavanol pilule.

Ove tablete su već odobrene od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << evropskih zdravstvenih vlasti koje su se složile da one zaista pomažu u zdravlju srca.

Zvaničnici za bezbednost hrane EU su potvrdili da 200 miligrama folovanola stvarno pobojšava protok krvi, a samim tim i zdravlje.

Međutim, da bi u sebe uneli 200 miligrama flavanola, ljudi bi trebalo da pojedu dve crne čokolade što bi podrazumevalo unošenje 350 kalorija i 20 grama masti. Ili četiri mlečne čokolade što podrazumeva unošenje 900 kalorija i masti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.