Napravljena najveća čokolada

Izvor: Blic, 14.Sep.2010, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljena najveća čokolada

U Jermeniji je napravljena najveća tabla čokolade na svetu, prenosi AFP.

Jermenska konditorska kompanija "Grand Candy” je postavila novi svetski rekord sa tablom čokolade dugom 5,60 metara i širokom 2,75 metara.

Čokolada, teška 4.410 kilograma, prikazana je na svečanoj ceremoniji u subotu.

Za njeno pravljenje, koje je trajalo četiri dana, je bilo potrebno 500 kilograma zrna kakaa uvezenog iz Konga i oko 300 kilograma šećera u prahu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Grand Candy” je pravljenjem ove čokolade obeležila deset godina postojanja i ušla u Ginisovu knjigu rekorda, izjavio je predsednik kompanije Karen Vardanijan.

Degustacija čokolade će biti održana 16. oktobra na Trgu Republike u glavnom gradu Jerevanu.

Prethodni rekord je držala kompanija koja je napravila čokoladu tešku 3.580 kilograma u Italiji, pre tri godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pogledajte kako izgleda najskuplji stan na svetu (foto)

Izvor: SrbijaNet.rs, 14.Sep.2010

Ovaj predivni apartman, do skoro u vlasništvu dva brata, Britanaca Kristijana i Nika Kendija, ući će u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplji na svetu, jer vredi 240 miliona evra, objavili su svetski mediji. Braća Kendi, trgovci nekretninama, su pre deset godina od

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.