Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 18:09 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Napravljena čokolada koja utiče na dobro zdravlje organizma
Švajcarska kompanija "Barry Callebaut" je napravila novu vrstu čokolade "Acticoa", koja u sebi sadrži hemijske dodatke, koje utiču na poboljšanje rada ljudskog organizma.
Istraživanja su pokazala da nova čokolada utiče na krvna vlakna za čak 1 do 2 posto, i tako pomaže krvi da lakše protiče.
Čokolada je uspela da smanji rizik od dobijanja kardiovaskularnih problema, uključujući i srčane udare, za osam posto.
"Acticoa" je to uspela jer tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procesa pravljenja nisu odstranjeni "flavanolsi", koji se prirodno nalaze u čoko zrnima, a koji su predhodno uklanjani iz procesa pravljenja čokolade.
"Ovde nije reč o veštačkom dodavanju sastojaka, već o čuvanju onoga što se već nalazilo u čoko zrnima", kazao je Marijike De Brauver, PR kompanije "Barry Callebaut".
Ova kompanija proizvede 1,400,000 tona čokolade svake godine, a "Acticoa" kreće u prodaju krajem ovog meseca.
Najčitanije SADA:
Napravljena-cokolada-koja-utice-na-dobro-zdravlje-organizma
Izvor: medio.rs, 07.Okt.2013
Švajcarska kompanija "Barry Callebaut" je napravila novu vrstu čokolade "Acticoa", koja u sebi sadrži hemijske dodatke, koje utiču na poboljšanje rada ljudskog organizma.