Napravljena čokolada koja utiče na dobro zdravlje organizma

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljena čokolada koja utiče na dobro zdravlje organizma

Švajcarska kompanija "Barry Callebaut" je napravila novu vrstu čokolade "Acticoa", koja u sebi sadrži hemijske dodatke, koje utiču na poboljšanje rada ljudskog organizma.

Istraživanja su pokazala da nova čokolada utiče na krvna vlakna za čak 1 do 2 posto, i tako pomaže krvi da lakše protiče.

Čokolada je uspela da smanji rizik od dobijanja kardiovaskularnih problema, uključujući i srčane udare, za osam posto.

"Acticoa" je to uspela jer tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procesa pravljenja nisu odstranjeni "flavanolsi", koji se prirodno nalaze u čoko zrnima, a koji su predhodno uklanjani iz procesa pravljenja čokolade.

"Ovde nije reč o veštačkom dodavanju sastojaka, već o čuvanju onoga što se već nalazilo u čoko zrnima", kazao je Marijike De Brauver, PR kompanije "Barry Callebaut".

Ova kompanija proizvede 1,400,000 tona čokolade svake godine, a "Acticoa" kreće u prodaju krajem ovog meseca.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napravljena-cokolada-koja-utice-na-dobro-zdravlje-organizma

Izvor: medio.rs, 07.Okt.2013

Švajcarska kompanija "Barry Callebaut" je napravila novu vrstu čokolade "Acticoa", koja u sebi sadrži hemijske dodatke, koje utiču na poboljšanje rada ljudskog organizma.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.