Napravljen nemoguć telefon (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 12.Jun.2018, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljen nemoguć telefon (FOTO, VIDEO)

Taman kad pomislite da ste videli sve, pojavi se novi igrač, koji ide nekoliko koraka ispred svih.

VIVO je već neko vreme pod lupom javnosti, jer je poslednjih nekoliko modela ove kineske kompanije pravilo značajne iskorake i po pitanju inovacija i po pitanju dizajna telefona. Skener otiska prsta smo već videli na VIVO telefonu, a sad imamo priliku da vidimo prvi telefon na svetu koji ima ekran s cele prednje strane, bez mikrofona, sa kamerom koja iskače i skenerom otiska prsta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji je ugrađen u sam ekran.

Do danas ovakav telefon, koji je ceo ekran spreda i da ima sve ostalo, kao i svaki drugi telefon, bio je nezamisliv, prosto nemoguć, ali kao što vidite - više je nego realan!

To je VIVO NEX S, koji ima Snapdragon 845 čipset, zajedno sa 8 GB RAM, 256 GB memorije i ekranom dijagonale 6.59 inča, bez “notch“ anomalije i - ivica! Ceo prednji deo telefona je, zapravo ekran, i to Super AMOLED, rezolucije 2.316 x 1.080 piksela, odnosa stranica 19:3.9 (6.59 inča je oko 17 centimetara).

Telefon je izrađen od najotpornijeg stakla i metala, ima posebnu tehnologiju za prenos zvuka kroz ekran putem vibracija, jer nema slušalicu na uobičajenom mestu, a nema ni kamere spreda. Ona je skrivena unutar kućišta i pojavljuje se na pritisak, slično vađenju olovke na Note 8 telefonu, recimo. Nakon pritiska na taster kamera iskače i spremna je za selfije. Radi se o kameri rezolucije osam megapiksela, optike f/2.0 i sa Full HD video snimanjem. Zadnja kamera je dvostruka, naravno i kombinovana od f/1.8 kamere, rezolucije 12 i kamere f/2.4 rezolucije pet megapiksela.

Baterija je kapaciteta 4.000 mAh i brzo se puni, a sve je upakovano u Android Oreo 8.1 softver, koji radi sa VIVO Funtouch OS 4.0 korisničkim okruženjem.

Cena telefona u Kini je oko 700 evra i ne znamo da li će doći u Evropu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: Mobile Intro

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.