Napraviti novi Maršalov plan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2020, 00:28

Napraviti novi Maršalov plan

Predsednik Međunarodne federacije Crvenog krsta Frančesko Roka pozvao je u Ujedinjenim nacijama nacionalne vlade da počnu da razmišljaju o nečemu nalik Maršalovom planu, koji je pomogao državama da se obnove posle Drugog svetskog rata.

Prvi čovek organizacije koja deluje u 192 države istakao je da bi to mogao da bude način da se pomogne zemljama da se izbore sa teškim posledicama pandemije korona virusa.

Roka je upozorio da bi ekonomska kriza izazvana pandemijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lako mogla da dovede do socijalnih nemira, gladi i masovnog umiranja zbog nedostatka hrane, preneo je AP.

"Kovid-19 imaće velike socijalne posledice u svakom delu sveta i zbog toga moramo, zajedno sa institucijama, da napravimo planove za odgovor, pre nego što bude isuviše kasno", poručio je Roka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.