Napravite čudotvorne maske protiv opadanja kose

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite čudotvorne maske protiv opadanja kose

Maske protiv opadanja kose su veoma korisne za oporavak kose pogotovo posle letnjeg perioda, ali i u jesen kada je kosi potrebno dosta dodatne nege. Opadanje i gubitak kose stvara veliki problem mnogim ženama i pitaju se zašto mi kosa opada?…

Mnoge žene muku muče sa opadanjem kose i njenom negom. Kosa može da opada i zbog stresa koji je vaš organizam doživeo, ako je često perete i koristite neodgovarajuće preparate i šampone.Žene koje se često farbaju znaju koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je teško da održe kosu svežom i sjajnom.

Agresivni tretmani kao što su farbanje i tajno ispravljanje kose dodatno je oštećuju, i vrlo loše utiče na nju. Da bi vam pomogli da vašu kosu oporavite i sprečite njeno dalje opadanje donosimo vam nekoliko saveta za najbolje maske protiv opadanja kose ….

Maska sa crnim lukom

Maske protiv opadanja kose sa lukom je pre svega veoma moćna ishrana kože glave koja sadrži minerale i vitamine koji se u velikoj količini nalaze u ovom jedinstvenom i prirodnom proizvodu.Prirodni preparati za kosu osim što hidriraju, zaustavljaju gubitak kose, takođe ubrzavaju rast kose i poboljšava njenu strukturu. Uz pomoć ove maske protiv opadanja kose , isto tako ćete se osloboditi i dosadne peruti i usporiti pojavu sedih vlasi i učiniti da bude bujnija i zdrava kosa. Maska za kosu sa lukom je odlična alternativa za kupovne kozmetičke preparate, a pre svega je prirodna i pogodna da je koriste svi tipovi kose.

Sastojci:

2 kašike sveže isceđenog soka crnog luka

1 kašika meda

1 kašika majoneza

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Sve sastojke dobro promešati i utrljati u kožu glave.Nakon što ste to uradili, preko kose stavite kašu za tuširanje ili može obična najlonska kesa. Glavu potom umotajte peškirom i držite tako sat vremena. Nakon što je prošao 1h, skinite peškir i kesu sa glave i isperite sa mlakom vodom. Naravno možete i da promenite sastav ove maske ako vam ne odgovara.

Umesto majoneza stavite jednu kašiku ricinusovoh ulja.Ricinusovo ulje u svom sastavu ima oilensku, palmitinsku i linolnu kiselinu koji pomažu za rast kose i zasićuju koren dlake.Ako imate masnu kosu, možete u ove maske protiv opadanja kose i da ubacite jedno žumance ili ako imate masnu kosu može i celo jaje. Da bi postigli rezultat,ovaj lek protiv opadanja kose primenjujte bar dva puta nedeljno.

Ovo jednostavno, i prirodno sredstvo je odlično za sprečavanje opadanja kose, ali zdrava i bujna kosa je bogatstvo svake dame.Maske za kosu stavljajte na prljavu kosu,nakon toga operite je na uobičajni način, sa mlakom vodom, šamponom i balzamom. Ne brinite, miris luka se ne oseća.

Maska sa belim lukom

Ako niste možda znali i beli luk može veoma efikasno da pomogne u sprečavanju opadanja kose. Za pripremu ove prirodne maske protiv opadanja kose potrebno je da jednu kašikicu soka od aloja pomešate sa kašikicom meda i kašikicom belog luka. Pre pranja kose, skuvajte čaj od koprive i kamilice, uzeti po jednu kašikicu od svakog sastojka. Ovo bilje prelijte sa jednom litrom vode i kuvajte oko 30 minuta na pari, uz mešanje.

Zatim iz frižidera uzmite smesu od belog luka i u nju dodajte jedno žumance, sve to dobro promešajte i pripremite ovaj prirodni melem protiv opadanja kose.Kosu podelite na razdeljak, pa laganim pokretima utrljajte ovu pripremljenu smesu. Kada ste to uradili, preko glave stavite kesu i utoplite glavu peškirom. Držite ovu masku protiv opadanja kose oko 20 minuta. Potom kosu operite neutralnim šamponom i utrljajte još jedno žumance , i držite oko 10 minuta. Zatim kosu dobro isperite mlakom vodom i na kraju vašu kosu prelijte sa čajem za kosu koji ste predhodno pripremili.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.