Napravio motocikl na vodu: S litrom prijeđe 500 kilometara (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2015, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravio motocikl na vodu: S litrom prijeđe 500 kilometara (VIDEO)

SAO PAULO - Rikardo Azevedo iz Sao Paula napravio je motocikl za koji tvrdi da vozi na vodu i da s jednom litrom vode može da pređe oko 500 kilometara. Motocikl je nazvao T Power H2O.

Vozilo ima spoljni akumulator koji proizvodi električnu energiju i razdvaja vodik iz molekula vode. Azevedo je u videu u kojem predstavlja svoj izum popio dio vode iz flaše, a prestali dio je usuo u motocikl. Tako je htio pokazati da ne koristi niti jedno drugo gorivo nego samo vodu. Zasad je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << riječ o prototipu, ali Azevedo se nada jednog dana i proizvodnji.

"Prednost ovog motocikla je što su izduvni plinovi vodena para koja se razlikuje od štetnog benzina odnosno ugljen-monoksida", rekao je Azevedo, piše Odditycentral.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.