Napravio knjigu od ružinih latica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2009, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravio knjigu od ružinih latica

OMSK - Anatolij Konenko iz sibirskog grada Omska odlučio je da oda poštovanje svom omiljenom pesniku Aleksandru Puškinu koji je život izgubio u dvoboju pre 172 godine. Konenko je, naime, napravio knjigu od ružinih latica na kojima je napisao Puškinove pesme o ružama.

U knjigu je dodao i slike koje je sam uradio. Knjiga se sastoji od 28 latica, odnosno stranica veličine 27 puta 32 milimetra. Po struci arhitekta, Konenko je 1990. počeo da se bavi mikrominijaturama, a opremu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za rad je dobio na poklon od jednog hirurga.

Sada mnoge poznaje ličnosti poseduju neki od njegovih radova. Bivši predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov, kao i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, imaju njegove minijaturne knjige u svojim kolekcijama.

Američki predsednici Džordž Buš i Džimi Karter dobili su na poklon zrna pirinča sa njihovim portretima koje je izradio Konenko.

"Radim kao sova, isključivo noću, jer mi je za ovaj posao neophodna apsolutna tišina i potpuna koncentracija. Godinu dana sam radio na knjizi od ružinih latica. Sada ona može da se čita uz pomoć lupe", rekao je Konenko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.