Napoli dao „zeleno svetlo” za Maradoninu žurku

Izvor: Politika, 07.Sep.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoli dao „zeleno svetlo” za Maradoninu žurku

Predsednik italijanskog fudbalskog kluba Napolija Aurelio de Laurentis je dao saglasnost da se na stadionu „San Paolo” u Napulju 30. oktobra odigra prijateljski meč u čast Maradoninog 50. rođendana.

Slavni argentinski fudbaler je ostavio neizbrisiv trag u tom klubu u kojem je igrao od 1984. do 1991 (259 mečeva, 115 golova), a dva puta je bio i prvak Italije (1987, 1990) i pobednik Kupa Uefe 1989.

U njegovo ime s glavnim čovekom u sadašnjem rukovodstvu o „žurci” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je pregovarao Salvatore Banji, bivši igrač Napolija.

– Napolitanci, pozivam vas na svoj rođendan – oglasio se doskorašnji selektor argentinske reprezentacije. – Ništa mi više ne treba u životu, čak ni novac. Imam porodicu, koju obožavam, i blistavu karijeru. Jedino što želim jeste da se vratim u Napulj da bih opet postao deo tog divnog grada i njegovih ljudi koji me nikada nisu zaboravili. To mi je najdraži period života.

Očekuje se da na proslavu dođu njegovi saigrači iz tih dana Italijan Bruno Đordano i Brazilac Kareka s kojima je činio čuveni trio „Ma-Đi-Ka”.

G. A.

objavljeno: 07/09/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.