Naplaćivanje upisa u srednje škole nezakonito i neustavno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naplaćivanje upisa u srednje škole nezakonito i neustavno

BEOGRAD - Roditelji učenika koji se upisuju u srednje škole ne moraju da plaćaju bilo kakve takse ili nadoknade za upis, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu prosvete Srbije. Ako u školama insistiraju na naplati upisa, ili naknada za obezbeđenje, uređenje i sliične izdatke, roditelji treba da pozovu nadležnu školsku upravu.

U Ministarstvu ocenjuju da je naplaćivanje upisa nezakonito i neustavno, i da se to ne može tretirati kao „roditeljski dinar".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Odluku o „roditeljskom dinaru", za učenike koji se upisuju u srednje škole, ne mogu doneti roditeljski saveti izabrani prošle ili ranijih godina, rečeno je Beti, već to mogu učiniti novi saveti u septembru, ali ni tada ti izdaci ne mogu biti obavezni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveće interesovanje za ugostiteljske škole

Izvor: Kurir, 08.Jul.2008, 16:37

BEOGRAD, 8. jula 2008. (Beta) - Prilikom ovogodišnjeg upisa u srednje škole u Srbiji najviše đaka pokazalo je interesovanje za ugostiteljske obrazovne profile - kuvar i konobar. Prema podacima Ministarstva prosvete budućim srednjoškolcima privlačni su i administartivni obrazovni profili kao što...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.