Napisala je OVU PORUKU, nakon nekoliko sati  bila je MRTVA: Radila je kao čistačica, nije ni slutila da je dečko s kim se zabavlja MONSTRUM

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 18:57

Napisala je OVU PORUKU, nakon nekoliko sati  bila je MRTVA: Radila je kao čistačica, nije ni slutila da je dečko s kim se zabavlja MONSTRUM

Muškarac koji je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva svog partnera vikao je "kako se, jeb**o, usuđujete“ kada je porota izrekla presudu.

Geri Benet (37) proglašen je krivim za ubistvo na sudu u Basildonu, Velika Britanija, u utorak i potom osuđen. Ubio je Medison Rajt (30) kada je shvatio da će ga napustiti, rečeno je poroti.

Njeno telo pronađeno je u kantri parku Vot Tajler u Pitsi, u Eseksu, 30. jula prošle godine, osam dana nakon što je poslednji put >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << viđena. Rajt je radila kao čistačica i posećivala je kuću klijenta između 9 i 11 časova na dan kada je nestala. Кamera za zvono na vratima snimila ju je kako izlazi iz kuće, a kamera za automatsko prepoznavanje registarskih tablica snimila je njen automobil kako putuje ka Benetovoj adresi.

Rajt je upravo rekla Benetu da je "previše kontroliše" u tekstualnim porukama poslatim ranije tog jutra. Napisala je: "Već godinama nisam bila srećna – imali smo mnogo šansi da pokušamo da to uspe, ali jednostavno mislim da nije."

Tužiteljica Trejsi Ajling rekla je da je Rajt propustila termin kod lekara koji je zakazala za 11.10 tog dana. Takođe je otkrila da je Rajt kontaktirala svog muža, od kojeg je bila razdvojena pre nego što je započela vezu sa Benetom. U 12.57 časova 22. jula, sa telefona Rajtove mu je poslata poruka: "Neke stvari su se pojavile kod mene koje moram da sredim, izvini".

Otkriveno je da je Benet lično posedovao Medisonin telefon i poslao ovu poruku kao neku vrstu alibija da je ona negde otišla i da on nije odgovoran za njen nestanak.

- To pokazuje da ju je već ubio i da je sam slao ove poruke - kaže tužiteljka.

Telo Rajtove pronađeno je ispod gomile žbunja, granja i ograde, na kojoj je bio Benetov DNК.

Poroti je rečeno da je Benet stavio njeno telo u sopstveni automobil i odvezao se u park.

Benet je takođe tražio informacije i vesti koje se odnose na policijsko otkriće i istragu ubistva kada su forenzički stručnjaci proverili njegov telefon.

Detektivi su rekli da su poruke koje je Rajt navodno slala toliko različite od njenog uobičajenog stila da su sumnjali da ih je Benet poslao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.