Napeti prekid vatre između Izraela i Islamskog džihada održan tokom noći

Izvor: Beta, 14.Maj.2023, 09:51

Napeti prekid vatre između Izraela i Islamskog džihada održan tokom noći

Napeti prekid vatre između Izraela i Islamskog džihada kojim je okončano pet dana žestokih sukoba, poštovan je tokom noći i jutros posle kratkotrajnog raketiranja iz pojasa Gaze kasno sinoć i napada izraelske vojske iz vazduha u znak odmazde.Zahvaljujući posredovanju Egipta dogovoreno je da prekid vatre stupi na snagu u 22 sata po loklanom vremenu.Od utorka su ubijena 33 Palestinca, uključujući najmanje 13 civila, među njima i nekoliko dece. Dvoje ljudi je ubijeno u Izraelu raketnom vatrom, navodi AP.Za pet dana je na Izrael ispaljeno više od 1.200 raketa posle izraelskih napada na članove Islamskog džihada u kojima su ubijena trojica komandira te organizacije koju Izrael, EU i SAD smatraju terorističkom.Ubijeno je i nekoliko njihovih supruga i male dece, te susedi koji nisu bili umešani u sukob.Neke rakete iz pojasa Gaze su dospele daleko do područja Tel Aviva i Jerusalima 80-tak kilometara daleko od granice.U odgovoru na raketiranje izraelska vojska je nastavila napade ciljajući i komandne centre i pozicije sa kojih se ispaljuju rakete i mine na južni i centralni Izrael.Bio je to najžešći sukob izraelske vojske i Islamskog džihada od avgusta prošle godine i pretio je da preraste u novi rat.Jutros su otvoreni putevi kraj granice sa pojasom Gaze koji ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napeti prekid vatre između Izraela i Islamskog džihada održan tokom noći

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2023

Napeti prekid vatre između Izraela i Islamskog džihada kojim je okončano pet dana žestokih sukoba, poštovan je tokom noći i jutros posle kratkotrajnog raketiranja iz pojasa Gaze kasno sinoć i napada izraelske vojske iz vazduha u znak odmazde.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.