Napadnuti saradnici Gvaida, ipak drži govor

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuti saradnici Gvaida, ipak drži govor

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido neće održati sednicu parlamenta u nacionalnom kongresu planiranu za sredu.

To je odlučeno nakon što su naoružani civili napali konvoj u kome su bili neki njegovi saradnici koji su dolazili u Kongres.

Umesto u Kongresu, Gvaido će predsedavati sednici koja će se održati u predgrađu El Hatiljo, objavljeno je na Tviteru venecuelanske Narodne skupštine, prenosi Rojters.

Ranije danas grupa naoružanih civila napala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je konvoj u kome su se nalazili opozicioni političari koji su išli u Kongres.

Grupa muškaraca udarala je automobile saobraćajnim čunjevima i razbili su zadnji prozor jednog automobila.

Portparol Gvaida izjavio je da su u automobilima bila četiri opoziciona političara ali da niko nije povređen.

Pre 10 dana Gvaido je sprečen da uđe u Kongres, a za novog predsdnika parlamenta Socijalistička stranka Nikolasa Madura proglasila je Luisa Paru.

Opozicioni poslanici su na odvojenoj sednici održanoj istog dana ponovo izabrali Gvaida za predsednika skupštine i on je tada došao da održi govor.

Gvaido i njegove pristalice najavili su da će svake nedelje održavati sednicu u Parlamentu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadnuti saradnici Gvaida ispred Kongresa, SEDNICA premeštena u PREDGRAĐE

Izvor: Blic, 16.Jan.2020, 01:14

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido neće održati sednicu parlamenta u nacionalnom kongresu planiranu za danas, a nakon što su naoružani civili napali konvoj u kome su bili neki njegovi saradnici koji su dolazili u Kongres.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.