Napadnute ustanove u SAD

Izvor: B92, 02.Dec.2023, 23:45

Napadnute ustanove u SAD

Mali vodovod u Pensilvaniji je jedna od brojnih organizacija u SAD koje su bile pod napadom hakerskih grupa povezanih sa Iranom.

Oni su ciljali određene izraelske ustanove i uređaje napravljene u Izraelu, saopštile su američke i izraelske vlasti.

"Dogodili su se napadi u više američkih država", saopštili su agencija za zaštitu životne sredine, sajberbezbednost i infrastrukturu, poznata kao CISA, kao i Izraelski nacionalni sajber direktorat u mejlu poslatom agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AP.

Nisu rekli koliko okrganizacija je hakovano niti su opisivali o kome je reč. Metju Mots, direktor Vodovoda Alikvipe, hakovanog 25. novembra, rekao je u četvrtak da su mu savezne vlasti otkrile da je ista hakerska grupa upala u još četiri ustanove i akvarijum.

Eksperti za sajberbezbednost kažu da, dok nema dokaza o iranskoj umešanosti u smrtonosni napad militantnog Hamasa na Izrael 7. oktobra, dodaju da su očekivali da hakeri koji rade za Iran, ali i propalestinski hakeri izvedu sajbernapad na Izrael i njegove saveznike. (Kraj) pv/gri

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.