Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnute dvije novinske redakcije u Istanbulu

ISTANBUL - Neidentifikovani maskirani muškarci izvršili su napad na kancelarije turskih novina "Jeni Safak" i "Jeni Akit" u Istanbulu, javili su danas lokalni mediji.

Napadači su bacili molotovljeve koktele na kancelarije novina poznatih po tvrdokornoj podršci predsjedniku i vladajućoj stranci, a potom su otvorili vatru na zgradu, prenio je dnevni list "Hurijet".

Napad na redakciju novina "Jeni Safak" se dogodio jutros oko 5.00 časova po lokalnom vremenu, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pola sata kasnije uslijedio napad na redakciju novina "Jeni Akit".

U napadima nije bilo povrijeđenih, prenosi "Sputnjik".

U obje redakcije izbili su požari, koji su ubrzo ugašeni. Veliki broj policajaca stigao je na lice mjesta i blokirao je cijelo područje.

U toku je istraga o ovim događajima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Istanbul: Napadnute redakcije dnevnih novina

Izvor: SandzakPress.net, 12.Feb.2016, 01:49

Turska – Redakcije listova Yeni Safak i Yeni Akit našle su se sinoć na udaru istovremenih napada molotovljevim koktelima. U Istanbulu je sinoć izveden istovremeni oružani i napad molotovljevim koktelima na redakcije dnevnih listova Yeni Safak i Yeni Akit. Pet maskiranih napadača bacilo je molotovljeve...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.