Napadnut ruski diplomata; izdato novo upozorenje

Izvor: B92, 05.Mar.2022, 18:43

Napadnut ruski diplomata; izdato novo upozorenje

Ruski diplomata u Viljnusu napadnut je uz upotrebu fizičke sile, saopšteno je u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

"Ruski diplomata u glavnom gradu Litvanije napadnut je upotrebom fizičke sile, vršeni su pokušaji da se izvrši pritisak na ambasadora. Naša predstavništva su već poslala relevantne note“, navodi se u poruci na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je vlasti baltičkih zemalja da preduzmu mere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za zaštitu ruskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i njihovih zaposlenih.

Podsetimo, juče se pojavila informacija da je ranac sa molotovljevim koktelom bačen na teritoriju ruske ambasade u Holandiji.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je vlasti Litvanije, Letonije i Estonije na odgovornost za posledice "antiruske psihoze koju su oni pokrenuli".

"Upozoravamo Vilnjus, Rigu i Talin na odgovornost za posledice antiruske psihoze koju su oni pokrenuli", navodi se na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Departman je primetio da u baltičkim republikama "bahanalija oko ruskih stranih institucija ne prestaje".

"U više navrata poslednjih dana naša diplomatska predstavništva dobijaju pozive sa raznim vrstama pretnji, beležimo i sve češće huliganske akcije, uključujući i skupove u neposrednoj blizini ambasada. Novinari u ovim zemljama otvoreno pozivaju na "opsadu" naših diplomatskih misija", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije komentarisalo izjave austrijskih vlasti o situaciji u Ukrajini, uz napomenu da reči predstavnika te zemlje dovode u sumnju njenu "neutralnost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.