Napadnut brod kod Kameruna, oteti članovi posade

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut brod kod Kameruna, oteti članovi posade

Nepoznate osobe napale su brod "Marmalajta" u području luke u Kamerunu. Među otetim članovima posade su trojica ruskih državljana.

"Na osnovu raspoloživih informacija, 15. avgusta u području luke Duala u Kamerunu nepoznate osobe su napale teretni brod "Marmalajta" danske kompanije "Ultrabalk", koji je plovilo pod zastavom Antigva i Barbuda", saopštilo je ministarstvo, a prenosi Tass.

Po agenciji "Marlou navigejšn Rusija" iz Sankt Peterburga, napadači su zarobili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osam članova posade, medu kojima su trojica građani Ruske Federacije.

Ruske diplomate sarađuju s vladom Kameruna i pomorskom kompanijom kako bi osigurale što brže oslobadjanje otetih mornara.

Navodi se da je u toku istraga kako je došlo do napada, kao i da se pretpostavlja da su napadači nigerijski gusari.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I trojica Rusa kidnapovana sa broda u Kamerunu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2019

Među otetim članovima posade broda koji je napadnut juče u Kamerunu, i trojica su ruskih državljana, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije..."Na osnovu raspoloživih informacija, 15. avgusta u području luke Duala u Kamerunu nepoznate osobe su napale teretni brod 'Marmalajta' danske kompanije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.