Napadnut aktivista PSG: Nepoznati čovek ga pesnicom udario u stomak, istraga u toku

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 22:33

Napadnut aktivista PSG: Nepoznati čovek ga pesnicom udario u stomak, istraga u toku

Policija je trenutno na licu mesta radi uzimanja izjava.

Član Omladine Pokreta slobodnih građana, Aleksandar Pašalić (19) napadnut je danas na Zelenom vencu u Beogradu, tokom prikupljanja potpisa za izlazak na izbore Pokreta, saopšteno je iz PSG, a preneo Tanjug.

- Stajao sam na ulici i razgovarao sa jednom gospođom koja je htela da nam da potpis, i u tom trenutku je proleteo čovek, nije nam se ni obratio, samo me je udario baš jako pesnicom u stomak i prošao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Pašalić, navodi se u saopštenju.

- Pošto se samo stvorio ispred mene, pomislio sam da će nož da izvadi, umesto toga me je udario i pobegao - dodao je.

Policija je trenutno na licu mesta radi uzimanja izjava, a očekuje se i dolazak Hitne pomoći.

Pravni tim Pokreta slobodnih građana traži da se napadač identifikuje putem snimaka sa kamera sa Zelenog venca.

- Ja sam znao da živimo u društvu koje kulja od besa i svesno sam se politički aktivirao, jer verujem da Pokret slobodnih građana čine ljudi koji su rešeni da izađu na kraj s ovim bezumljem - dodao je Pašalić.

Predsednik PSG-a Sergej Trifunović nije bio na štandu u trenutku kada se napad dogodio, ali je odmah nakon napada na mladog kolegu otišao na Zeleni venac.

Trifunović je juče napadnut u Knez Mihajlovoj ulici, a u saopštenju se navodi da su tokom prethodnih dana skupljanja potpisa aktivisti PSG dobijali brojne pretnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.