Napadi Boko Harama, 35 mrtvih

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadi Boko Harama, 35 mrtvih

Abudža -- Pripadnici ekstremno islamističke grupe Boko Haram su u napadima na tri sela u državi Borno na severoistoku Nigerije blizu granice sa Kamerunom ubili 35 ljudi.

Desetine pripadnika Boko Harama obučenih u vojne uniforme upali su u sela Gumuši, Amuda i Arboko u kamionima i na motociklima i otvorili vatru na stanovnike i zapalili im kuće.

Vojni oficir u Maiduguri glavnom gradu države Borno, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je AFP-u da su pripadnici Boko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Haram napali tri sela i ubili 35 ljudi, uključujući 26 u Gumuši.

Grupa Boko Haram, čiji naziv na lokalnom hausa jeziku znači "zapadno obrazovanje je zabranjeno", vodi nasilnu kampanju protiv nigerijske vlade od 2009. godine.

Vesti o ovim napadima došle su istog dana kada je predsednik Nigerije Godluk Džonatn obećao "totalni rat protiv terorizma".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.